18.06.2019 г., 13:27 ч.

В къщата на Призраците... 

  Поезия » Друга
145 0 0

В къщата на Призраците...

 

Разправяли са ми за нея

и помня слушах с интерес...

Там никой вече не живее

и призраци се гонят днес...

 

Разправят имало смелчаци,

които влизали в нощта,

но страшни и зловещи знаци

смразявали им в миг кръвта...

 

Необяснимо и вратите

се тряскали насам-натам,

а кандилата и свещите

проблясвали в неземен плам...

 

Един люлеещ стол затракал

ритмично скърцал без да спре,

навярно тъй ще се е клател

преди там някой да умре...

 

Живот ли в друго измерение

необяснимо е това,

или опасно неведение

в човешките ни сетива?...

 

А ужасяващи стенания

в нестихващ агонален стон

били зловещите послания

излъчвани от този дом...

 

... Въпроси зли над мен надвисват,

но все забулени в мъгла...

И как към Дявола молитва

да отговори би моглá!...

 

Живеем твърде виртуално

във дигитален пантеон,

а там сме: Призраци скандално

като от призрачния дом...

 

21.07.2016.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??