15.08.2023 г., 11:53 ч.

В любовта падни ти… 

  Поезия » Любовна
216 4 2

В любовта падни ти…

 

В любовта падни ти, в погледа ѝ

и приюти се в нея, в недрата ѝ.

Всяка болка в себе си ще поеме,

всяка капка тъга тя ще изпие.

 

Когато е облачно, облачно в теб,

от дъжда ще нарисува тя дъга.

Когато слънцето тъй ярко е в теб

ще изпреде от лъчите му пътека.

 

Пътека с цветя, сочеща безкрая.

И сърцето ти ще се загуби в нея.

Но ще се върне да остане в теб,

и никога повече не ще си отиде.

 

Затова пусни в галоп сърцето си,

да намери любовта за двама.

Не очаквай любовта без душата ти,

вратата към себе си да отвори сама.

 

И тогава когато най-малко я чакаш,

някой ще се открие в погледа ти.

И не ще искаш ти от нея да избягаш

и от двама ще станете едно цяло.

 

В любовта падни ти и се изгуби

и в недрата и ще се намериш ти.

И някой ще се открие в погледа ти

и ще се слеят в едно две души…

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??