Чувството любовно, скрито
тебе търси то открито
и е чуден, сладък плод –
най-ценен в нашия живот.
Любовта е вид общуване,
в градация на добруване,
със съпреживяване - гориво,
което се използва търпеливо
като обща добродетел,
правеща те мил владетел.
В любовта с открита реч,
стигаш толкова далеч,
защото става пътешествие,
бранещо се от нашествие.
© Валери Рибаров Всички права запазени
Поздрав за разсъждението!