10.12.2014 г., 7:51 ч.

В малкия град с булевардно кафе 

  Поезия » Друга
546 0 6



Едно тъжно момче гали с трепет пеещи струни,
а в горкото сърце, невидими плачат нестихващи бури.
Беше самотно момче, което със своята стара китара
успя да усмихне всяко сърце и да му върне куража.
 

В малкият град, с тесните уличи и булевардно кафе
всеки казваше: Той е Lucky Solo - прекрасно момче.
 

Един ден в градчето пристигна непозната жена,
не беше красавица чудна, но с усмивка-мечта.
След дългия път уморена в кафето тя седна
но една китара я просълзи със своята нежност.
 

В малкият град, с тесните уличи и булевардно кафе
с душа свиреше Lucky Solo - прекрасно момче.
 

Беше ден като всички останали, а може би - не.
В малкия град, с тесните улички, в булевардно кафе
една жена отпиваше от кафето си слушайки
най- нежната песен на Lucky Solo - прекрасно момче.
 

А, когато си тръгна, на малката маса за кафе
беше оставила текст на книжна салфетка 
с молба: ”Изпей я, моля те, непознато момче! 
Това е съдбата ми – обич и грях непростим.
 

Аз някога изоставих единственият си син!
 

В малкият град, с тесните уличи и булевардно кафе
Lucky Solo пееше песен за изоставеното дете…
 

Ж. Д. -Lucky 

 

© Лъки Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чух музиката, докато четях, Лъки!
    Песенно е, тъжно и хубаво!
  • Навлезе с тъжни стъпки в душата ми...!
  • Благодаря на всички за прочита и добрите думи. Една китара рисуваше с гласа си картини, аз опитах да ги пресъздам в стих. Вероятно би могло да се получи песен, но за съжаление, аз не разбирам от музика. Ще ми се да чуя мнението на музикант.
    Самата аз се изненадах, когато написах този стих Никога не съм писала в този стил.
  • Много ме развълнува, Лъки! Чуден текст, който те кара да усетиш музиката, макар и не писана , и не чута.Благодаря ти!
    Желая ти весели празници! Приятен ден!
  • Това е текст за песен, нали Лъки? Много добре се е получило
  • Тъжно и добре написано. Разчувства ме, Лъки!
Предложения
: ??:??