6.11.2009 г., 11:32 ч.

В мостика сред спомените 

  Поезия » Пейзажна
547 0 2

Блестеше от възторг кат небесата,

пиратът със едно око - бе огнено,

и тайничко докопал се до златото,

отмъкваше го с черните си кораби.

А с грубите ръце, като медузи,

пренасяше ковчези на талази

и удряйки по жлебовете в музика,

отпускаше платното под предпазителя.

Но спомените, черните, от битката,

се спускаха болезнено над кораба,

и осъзнал, заседнали сред плиткото,

отпусна се, потънал в мрачни спомени.

За многото убийства и за костите

на своите приятели изкормени,

за пламналия от пожара мостик,

за тайни градове и тайни проходи.

Но стигмата на мрачния му спомен

превръщаше се във "Исусов кръст",

и гниеше в душата му кат огън,

и  го следваше кат обвиняващ пръст.

 

© Димитър Димчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Но стигмата на мрачните му спомени
    превръщаше се във "Исусов кръст",
    и гниха те в душата му кат огън,
    и го следваха кат обвиняващ пръст.


    Така съм го публикувал. Това "кат" колкото и да е вредно за поезията стои в последните куплети. На мен ми звучи добре, въпреки неправилната композиция.
  • Тъжничко!
Предложения
: ??:??