6.05.2023 г., 9:08 ч.

В мъглата... 

  Поезия
251 3 3

И слънцето скри се,

луната изгря,

нощта прероди се,

и спусна се гъста мъгла.

 

И гарванът кацна 

на клона на дъб,

вълкът изкачи се 

на най-високия ръб. 

 

Погледна луната, 

наддавайки вой, 

а гарванът си разпери крилата, 

в долината настана покой 

 

И всичко е тихо, 

и тегне нощта,

от мъглата жена появи се,

и черната птица кацна на нейната топла ръка 

 

Вълкът легна в краката и,

луната почти зад хълма се скри,

гарванът леко с глава погали косата и,

а навън постепено се зазори.

 

Мълчаха и гледаха изгрева. 

Слънцето нежно протегна свойте лъчи.

Мъглата леко издигна се 

и около тях започна отново живот да звучи... 

© Свещен Огън Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??