24.10.2007 г., 16:13 ч.

В несбъднатите ми мечти живееш... 

  Поезия » Любовна
1082 0 24
 

 

Изписвам те, изричам и живея те...

наяве не... а тихичко в съня.

Рисуват те мечтите ми! Копнея те

неистово, беззвучно в тишина...

Изпиваш ме бездумно и живееш ме...

Задъхан от омая на страстта,

с въздишката последна на събуждане,

издишаш ме в безбрежна синева...

Прошепвам те, зова те в излияния,

възкръснали от чувствени слова.

Връхлитат ме любовни опияния,

и бездиханна послесловия мълвя...

Бленуваш ме, всецяло ме владееш,

и мислите обагряш... светлина.

Събличаш сетивата и немееш,

опиянен в съзвучие със песента...

В несбъднатите ми мечти живееш,

по-истинен и парещ във нощта.

Обдишваш всяка клетка и умееш

да вдъхнеш огън в бледата следа...

Изкупвам те с любовната молитва,

очаквайки наяве да спасиш...

Душата ми жадуваща не стихва

и в повея на вятъра шепти...

Очаквам те! Не искам да се будя,

тъй дивно изживявам те в съня...

В несбъднати мечти не ще изгубя

бездънно синята ти топлина...

 

 

 

 

п.п. С най-сърдечни благодарности на Романтик (Христо Костов), който ми подари идеята и заглавието!

 

© Деси Инджева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??