1.04.2021 г., 21:33 ч.

В нощта на идващата буря 

  Поезия » Пейзажна
218 0 0

 

В нощта на идващата буря

 

Облаци звездите скриха,

а в очакване на буря

даже ветровете свиха

плахата си увертюра.

 

В мрака, който се сгъстява

хоризонта нейде чезне,

а светът по-малък става,

сякаш във нощта беззвездна...

 

Тъжна е нощта самотна,

вятърът я забавлява,

но оттатък хоризонта

тежка буря се задава.

 

С ветрове в небето тича

натежало от тревога,

а една звезда наднича

там като око на Бога...

 

Облаците се събират

мълнии ги очертават,

ветровете малко спират,

после пак се разиграват...

 

Всичко се преобразява –

тишината се задъхва,

бурята я обладава

и коварно я отмъква...

 

Но: след миг ли, два- ли, три- ли:

се завръща триумфално

Бурята, набрала сили,

с цялата си мощ брутално...

 

А от мълнии подпален

въздухът гори изцяло,

като спомен незабравен

чак от Взривното начало...

 

Миговете отброени

и заканите не крият...

Като зверове ранени

ветрове стихийни вият...

 

... Няма връщане обратно

и със Демони познати,

Бурята изви внезапно

и Планетата разклати...

 

март.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??