29.12.2017 г., 23:35 ч.

В нощта новогодишна 

  Поезия » Друга
360 0 2

                                                     В празничната нощ новогодишна,

                                                     както и в годините предишни,

                                                     лудост хората обладава.

                                                     Страшна врява настава

                                                     след на чашите среднощния звън.

                                                     Светкавици и гръм подгонват се навън.

                                                     Фойерверки, към звездните покои,

                                                     излитат като пчелен рой,

                                                     заливат небето със светлина

                                                     и отнемат тяхната преднина.

                                                     Луната изненадана гледа

                                                     постигнатата мигновена победа,

                                                     тая кратка слава,

                                                     която бързо избледнява

                                                     след полетелите към земята искри,

                                                     като едри, прощални сълзи...

                                     

                                                     Бавно утихва нощта.

                                                     Новата Година

                                                     утолява страстта

                                                     изпращайки с усмивка лека,

                                                     по утъпканата от годините пътека

                                                     Старата Година.

                                                     Остават само в тишината

                                                     барутния дим и мъглата,

                                                     и мечтите на опиянения народ

                                                     за много щастие, за по-добър живот! 

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за хубавите пожелания, Многоцветна! Бъди жива, здрава и щастлива през новата 2018 година!
  • Адмирации за хубавия стих! Щастие и нови творчески успехи през настъпващата нова година, Никола!
Предложения
: ??:??