23.07.2023 г., 19:33 ч.

В някой друг живот... 

  Поезия » Любовна
302 0 3

Ще те намеря в същия живот, 
когато моя лик ще е различен.
Не, няма да те търся за любов!
(Аз никога не спрях да те обичам.) 
Дали ще ме познаеш в тази среща, 
когато старостта ни е надвила, 
негодни за една и съща грешка - 
нарочно пак да се разминем?... 
Но... ти ще си останала момиче, 
защото не порасна в друга приказка. 
С годините пък аз, все по-циничен, 
в какви ли не душѝ, бездомен скитал се... 
Ръцете ти ще взема в длани,
понеже помниш топлината им. 
Завинаги ще искам да остана, 
но ти все никога не си сама... 
Ще ме погледнеш с плачещи очи, 
а внуците ти ще попитат, Кой съм? 
- Това съм аз, поетът Данаил, 
най-тъжния лирически герой! 
А ти ще ги погалиш по косите 
със нежността на пръстите ми влюбени. 
Усмивката ми ще умре във тази мисъл, 
че помежду ни всичко е загубено... 
И ще си тръгна от поредно невъзможие, 
с тъгата ти, попила в мойто рамо. 
Душата ти във моята съм сложил, 
но в някой друг живот ще бъдем двамата... 

 

©тихопат. 
Данаил Антонов 
22.07.2023

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??