4.03.2020 г., 0:04 ч.

В Обратната... 

  Поезия » Философска
395 1 0

 

В Обратната Безкрайност

на Началото...

 

В Обратната Безкрайност на Началото

и незабравеният допир на телата,

днес търся знак от Онова, останалото --

след щурият запой  на сетивата...

 

И áко днес, в действителност сегашна --

на попрището жизнено в средата* --

дилемата напред изгежда страшна,

отзад се блъскат спомени в мъглата,

 

но в този кратък интервал от Време

побира се и Вечността човешка...

Минаваме през нея все с проблеми

по метода на: опит и на грешка...

 

... Във тъжната картина на предзимата:

настръхнала от ветровете, строга,

Душите бяха култови съдини

за Любовта ни Ритуален огън...

 

Все още помнят кожата и устните

безброя некодирани послания,

но другите: през Времето пропуснати,

стоят на прага днес, без оправдания...

 

Тогава мислехме, че ще е трайна

Страстта, която властно ни привличаше

та затова допуснахме навярно --

да се въртим във óрбити различни...

 

Наивни за да вярваме в Съдбата,

че вечно тя ще бъде благосклонна

объркани  не схванахме Играта

предложена ни: ѝдолопоклонна...

 

Понякога се питаме: обаче

акó портал във Времето отворим --

Животът си, обидно еднозначен

със всичките ли грешки ще повторим!...

 

... А късно е сега за равносметка

и ровене в интимността на дните...

... От Вечността сигнална лампа светка,

подобно фар премигващ на скалите...

 

18.11.2017.                                 

*Данте Алигиери

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??