24.01.2019 г., 22:38 ч.

В очакване 

  Поезия » Любовна
246 0 0

В ОЧАКВАНЕ

 

Без тебе отмина поредният ден

и топла вечер

земята обгръща.

Синьото небе

се обкичва със звезди.

Сладко ухание

се носи над земята.

Питам се с болка –

мислиш ли за мен.

Казваш ли тогава

„връщам се в къщи”.

Моя болка, моя тъга.

Мой лотосов цвят,

извор на живота.

Къде си сега?

Какво ли търсиш

в безкрайния свят?

Твоя път къде

очакваш да свърши?

Не ме боли,

че дълго ще те чакам,

а от това , че не зная

дали изобщо

ще се върнеш.

 

© Лиляна Стаматова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??