22.12.2009 г., 22:17 ч.

В очакване.... 

  Поезия » Любовна
663 0 4

Толкова далеч е пролетта,

а аз очаквам пролетното птиче,

кога ли ще се разтопи снега?

И то ще се стопи за мен в момиче.

Кога очите ми ще видят вечер, 

в която залезът ще е красив?

Кога ще спре небето да ми пречи,

да я открия в другите звезди.

Ще търся я и също ще съм тъжен,

ще се запитам "кой ми я отне",

една луна изкривена във ръжен,

ще замълчи сред цялото небе.

Ще млъквам аз и сетне ще говоря,

едно небе ще скрие две съдби,

един човек пожертвал свойта воля,

ще чака ти да го спасяваш. Ти!

© Димитър Димчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??