27.01.2021 г., 9:20 ч.

В очакване на Теб 

  Поезия » Любовна
215 2 3

Такава нощ - опушена. Мъглива.
От тези, във които не вали.
И слънцето, когато се е скрило,
дъждът прибрал е в моите очи...
И после eсента си ляга с мене.
Луната шари зад оголените клони,
като огънче на ум в студено време,
което топли някак си по спомен. 
Притихвам. Във очакване. На теб. 
И будно ще се лъжа в часовете. 
Стрелките, кой ще може да ги спре, 
да върнат мигове, че пак да те усетя. 
Вероятно тишината е проклета. 
Напомня ми смълчано за покой,  
във който аз и ти сме две планети, 
направени от тъжен звездоброй...

 

Стихопат. 
Danny Diester 


 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??