4.09.2007 г., 9:12 ч.

В очите ти  

  Поезия
717 0 9

В очите ти се озарява светлината.

В усмивката ти слънцето блести.

Отново си при мен, когато

най-много те желаех, исках с теб да споделя мечти.

 

 

Косите ти пилее морски вятър.

Вървим по брега и в нозете ни пясък се рони.

А вълните, привидно спокойни,

танцуват – сякаш са приказни феи.

 

Феерия... От синева и слънчева позлата,

с вкус на море - примесени с рефрена

на песен позната, която вятъра отнякъде довея.

 

 

И вървим сред гълчавата – глухи сме за околните.

Път си проправяме, трудно,

но сме… си истински, защото

макар за малко, отново сме заедно.

 

 

Ти ме изпиваш с очи, жадно,

аз - свенливо свела глава.

Мълчалива...

Но сигурно крача до теб.

 

 

Ти усмихваш се искрено

а аз – жалко, пак съм си тъжна,

Защото след малко ще тръгнеш

и отново ще бъда сама…

 

А нали ще се върнеш отново?

 

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??