28.02.2021 г., 10:53 ч.

В очите ти живот по- нов щом видя 

  Поезия » Любовна
570 1 5

От радостта било или от мъка,

превръщам се във силует и плача.

Не ти обръщам гръб аз за разлъка,

не искам да ме виждаш плачещ в здрача.

Понякога пробождаш ме с жилата

на бледите съмнения и падам.

Не ми личи, нали... а тя, душата

ранена е... боли ме... тихо страдам.

 

Но никога не ще ти го покажа.

В страданието, мила, пак съм твой

и както винаги с любов ще кажа

" Прекрасна си! "  и " Ти си ангел мой! " .

Какво, че днес сърцето ми се пука.

Прощавам ти за думите горчиви,

защото знам, че утре ще си друга

и с теб ще имам мигове щастливи.

 

Не бива егото над мен да властва,

не мога в гордостта си да се влюбя.

И обичта с търпение израства,

и чувствайки те, теб не ще изгубя.

Внимавам с нещо да не те обидя.

Каквато си, такава те желая.

В очите ти живот по- нов щом видя

светът ми се променя... и мечтая.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??