Бутилчица от лимонада,
с приятен и изпитан вкус,
пътува бавно в океана
във свита - моден плодов джус.
Красива в светлата окраска
и скромното си амплоа,
люляна вляво или вдясно
от мощна, властваща вълна,
побутвана и прередена
от свита модна за мига,
тя все пътуваше смирено
в сковаваща студенина.
Но някой там я забеляза,
избра си нея. В този миг
бутилчицата се показа
във най-прекрасния си лик.
Разля сърцето си във жълто,
на свитата се поклони,
пое от щастието глътка
и пак смирено продължи...
© Елена Райчева Всички права запазени