29.06.2011 г., 22:23 ч.

В океана има... 

  Поезия » Пейзажна
825 0 17

В океана има остров сред вълните,
пясъкът покрива целия му бряг;
джунглата се стича от върха гранитен,
        никога не сетил сняг.

Плажът пие жадно гребените бели,
сладко го унася припевът им слаб.
Като рой целувки пък с крачета смели
        кожата му боцка краб.

Но когато с бавна хладност се отдръпне
от брега водата и вълните спрат,
островът тъгува, нещо скрито тръпне
        под гранитната му гръд.

Водорасли съхнат – кръв в пустинна рана –
рачета извиват страдащи телца,
вятърът разчопля спечената пяна,
        изрисувала сърца.

Пясъкът, изгубил синкавата течност,
чака да пристигне прилив милосърд,
ала без вълните всеки миг е вечност,
        вечност, но с вкуса на смърт.

© Тошко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??