Почивай в мир, дядо,
дано на онзи свят да си добре!
Тук на земята ти доброта раздаваше
от твоето мило ангелско сърце!
Аз зная, че ти много ме обичаше
и помня твоя образ благ.
Но за съжаление, уви,
няма да мога да го видя пак.
Аз зная, че ти в градина прекрасна живееш,
а около теб ангели мили радват твоето сърце!
Аз зная, ти слушаш птичи песни
и се радваш на благоуханните цветя!
Времето там е спряло, вятърът тихо повей,
планини зелени се издигат
и в гърдите ти радост запей!
Слънцето сякаш огрява
простора небесен надлъж и нашир.
Аз зная много време и път ни дели,
но някога ще се видим с теб пак, нали?
© Мила Всички права запазени