Далеч, далеч на изток
под южното небе,
до литър черно уиски
край топлото море,
тъй както бях по бански
сред нежния прибой,
и пийвах си шампанско
с другарчета от сой,
на плажа, край водата,
под морската дъга,
почувствах под ребрата
фаталната... Нега!
Тя бе доволно сладка
с парео* на цветя,
сплав между мулатка
и тамошна жена.
И аз... за миг зарязах
другарите на плажа!
Не знам какво им казах,
но взеха си багажа...
Веднага се представих
на мургавата тайка,
сърцето си поставих
пред смуглата патайка!
Всичко в мен крещеше:
- О, Боже! Опази ме!
Езикът ме сърбеше,
попитах я... за име.
Но само миг послушах
радушният й глас,
и взе да ме напушва -
че този плътен бас
е закътан под гърдите
не на мис Тайланд,
а сигурно в тръбите
на някой ляв талант!
Разбирах от мадами,
но не... и от мъже...
и мигом се засрамих,
че скачам на въже!
Сбогувах се с хибрида,
с Негата се простих,
без капчица обида
за всичко си платих
с усмивка сред душата
далеч, далеч сред Рая!
С целувка по устата
от Лейдибой... в Патая!
___________________
*парео - голям летен шал
Юри
Йовев
Юли 2019 г
© Yuri Yovev Всички права запазени