22.04.2021 г., 11:55 ч.

В плитчините 

  Поезия
360 2 9

Дълбокото заседна в плитчините,

вълна пластмаса мазно го обля.

Примоли се наивно, с цели скрити,

да поотместят тромави тела.

 

Насмешливо оглеждайки гмуреца,

залутан здраво в свойта правота,

за сладка дрямка склопиха гледеца,

да бърза, като няма рутина.

 

На плитко се лови с кепчето риба,

сноват шарани в бавната вода.

Умело лековерните загриба

под пяната обръгнала ръка.

 

Невярващо, дълбокото описа

следа самотна в мътните среди,

безпомощно над тиня се потриса,

отчаяно си спомня за преди.

 

 

 

© СК Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??