24.10.2010 г., 7:39 ч.

В полунощ 

  Поезия » Любовна
1006 0 21

"В два през нощта не запяват щурците -
тежко безсъние мъчи, сърце!
Ръцете - заровени нейде в косите
(на твоето рамо пиляха се те)."

 - Halinor (Тони Пашова)

 

 

 

 Във полунощ се разтварят очите.

Мисли четат. Не предлагат заслон.

В тъмното няма въже до Спасителя.

Има чакащ прозорец и приканващ балкон.

 

И в полунощ се събуждат мъглите.

С рошав перчем заслепяват света.

Ти си далечен - тъй близко притихнал...

Без време разлюбена - с теб - а сама.

 

Полунощ. Две тела на матрака.

Таралежи с обратно забити игли.

Нещо чакаме - недочакали.

Две вселени- във общата болка сами.

 

 

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??