29.03.2020 г., 23:18 ч.  

В прегръдка на виелицата снежна 

  Поезия
558 0 2

Ще ти шептя като в ухото на жена

че те обичам силно, искам да си моя!

Бучи, шуми в ушите ми кръвта,

в морето на сърцето ми - прибоя

 

Към тебе крача в тиха самота...

В душата ми е като след наздравица!

В прегръдката на снежна белота

ме приласкаваш Ти, Мальовица - Красавица!

 

И нека ме ревнува пак Смъртта -

да ме копнее в ледени прегръдки!

Дали е вино или пък вода?

Живота си ще пия с теб на глътки.

 

Ще бъде пак над тебе светлина!

И ще намери с теб душата ми покоя.

Тъй вдъхновен от тази красота

ще бъда само твой!

                                И ти ще бъдеш моя!

© Ангел Милев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??