17.03.2023 г., 18:25 ч.

В приказния свят 

  Поезия » Любовна
351 0 4

     

    В приказния свят

 

Огледалото пред мен стои,

аз потъвам в приказния свят.

Той извайва моите черти,

този свят красив е вечно млад.

 

В огледалото ми пак си ти,

конят ти е бял и буен.

Пламък има в твоите очи,

а в сърцето ми копнеж събуден.

 

Бързаш, искаш да избягаш с мене

през пространства дълги в друго време.

Вярваш, че отново те обичам

и живота си на теб обричам.

 

Странно е, красив е този свят,

искам те отново и отново.

Времето е само конски бяг,

а в сърцето ми е само слово.

 

Но разпада се светът желан,

огледалото е на парчета.

Във душата ми е ураган,

а останалото е клишета.

           Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато срещу мен е огледалото »

23 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??