24.07.2024 г., 22:31 ч.

В природата е славната ти сцена... 

  Поезия » Любовна, Строги форми
114 4 7

В природата е славната ти сцена,

разцъфват с теб обширните поляни.

В горите лъха свежестта зелена,

ти пръв си лъч във часовете ранни.

 

Разцъфват с теб обширните поляни

и ручеи от извори потичат.

Към теб живот красив протяга длани

и вис, и низ душевно те обичат.

 

И ручеи от извори потичат

с вълшебната вода най- откровена,

и всички твари пак ти се обричат

със цялата си същност вдъхновена.

 

Похвално слово изгреви изричат...

В природата е славната ти сцена.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??