В ръцете ти щом бъда снопче житно
мечтание е сбъднато, красиво.
Да ме обгърнеш истински и живо
за мене означава чудо свидно.
Мечтание е сбъднато, красиво
в прегръдката ти топла. Всяко зрънце
ще те почувства повече от слънце,
ще се усмихваш ведро и щастливо.
В прегръдката ти топла всяко зрънце
любов ще е узряла и пресвята
и благ венец от обич, самобитно,
ще кичи твоите коси с позлата.
Любов ще е узряла и пресвята
в ръцете ти щом бъда снопче житно.
© Асенчо Грудев Всички права запазени