28.04.2009 г., 13:51 ч.

В сезона на разгонените кучки 

  Поезия » Друга
671 0 20

 

 

 

   „Лапай, кучко, кокали!.."

              Дядо Тоню Тъпанов

 

Бе, вашта мамка, пак ли побесняхте,

че лаете в душата ми среднощ!?

Аз срутих вече замъци и стряхи

и карам я така през куп за грош.

 

Но жив съм още; още не съм пукнал,

не съм си писал текст за некролог.

Разреждам с вино ядове и скуки,

ругая и по дявол, и по Бог.

 

И все така - с усмихващи се кучки -

аз вия към студената луна,

но никога, но никога не случих

поне за миг, поне с една...

© Ради Стефанов Р Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??