18.11.2022 г., 16:51 ч.

В следобеда на думите ѝ 

  Поезия » Пейзажна
204 0 2

В следобеда на нейните думи

той намира пристан ленив. 

Плавно минава кроткият юни

по брега насечен, пенлив. 

 

В тишината под клони надвесени

две очи са вперени в теб, 

като в сън са нежно унесени

та не чу. Тя не каза ли Феб? 

 

Тя не каза ли, че вижда коне

като дъжд да потропват в нощта? 

Че реката шепти на поле.

Да. Така е. И водата има душа. 

 

Тя не каза ли... 

 

А от пейката побираща целия свят

хоризонтът в шепи се скри. 

- Някога лоша и неправа аз бях. 

- Минало е. Аз искам настоящето ти.

© Анелия Тушкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • На прима виста пейзажен стих,
    а замайва като червено, руйно вино,
    душа рисувала си ти ...това открих,
    видях го всичко в 3де.... стихо-кино! Благодаря!
  • Много красиво! 🌹
Предложения
: ??:??