31.12.2013 г., 16:48 ч.  

В спомени се обличам 

  Поезия
511 0 6

В спомени се обличам


Наметнах на раменете
топъл шал, че е зима.
Обух се до коленете -
сняг - да газя - ще има.

Че тръгвам в стари пътеки,
дето с тебе вървяхме.
Ще мина горски просеки...
Чакай, тука седяхме!

Ти тука огън запали,
стопли моите пръсти...
А после - бяхме заспали,
сняг когато запръска...

И тичахме като луди
да се скрием от буря.
Балканът чак се събуди
от смеха ни на щури...

Загърнах по-плътно шала -
не съм вече момиче.
Със зимата - побеляла,
в спомени се обличам.

 

 

© Даниела Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??