Dec 31, 2013, 4:48 PM  

В спомени се обличам 

  Poetry
509 0 6

В спомени се обличам


Наметнах на раменете
топъл шал, че е зима.
Обух се до коленете -
сняг - да газя - ще има.

Че тръгвам в стари пътеки,
дето с тебе вървяхме.
Ще мина горски просеки...
Чакай, тука седяхме!

Ти тука огън запали,
стопли моите пръсти...
А после - бяхме заспали,
сняг когато запръска...

И тичахме като луди
да се скрием от буря.
Балканът чак се събуди
от смеха ни на щури...

Загърнах по-плътно шала -
не съм вече момиче.
Със зимата - побеляла,
в спомени се обличам.

 

 

© Даниела Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??