12.03.2007 г., 9:58 ч.

В стих показа, че тъгуваш 

  Поезия
635 0 14

 

 

В стих показа, че тъгуваш,

а той тъга у мен развърза -

не правиш опит да хитруваш,

че чувството ти хич не бърза,

а то показва миг банален,

лишен дори от малко свян:

сякаш в твоя вик прощален

погребваш дълго пазения блян.

Тука нещичко ще ти река -

познавам ти душата сродна,

течаща в истинска река,

защото тя е благородна.

Затуй душата ми извика

по начин мил и многогласен:

не искам да си тъй безлика,

макар мигът да е ужасен.

Не те познавам като гневна,

дори при случай твърде краен -

мелодията ти напевна

характера ти прави траен.

© Валери Рибаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??