25.05.2013 г., 9:55 ч.

В страната на разбитите сърца 

  Поезия » Друга
781 1 24

 

 

В страната на разбитите сърца

за любовта не смее никой да говори,

със нея плашат малките деца

и чукат на дърво да не повтори.

 

Наричат я с различни имена:

„онази лудата с копривената риза”,

закачат амулети пред дома

и кръстят се по грешка да не влиза.

 

Заключени с окови на страха

мечтите търкат нарове душевни,

невярващи, че стават чудеса,

отчаяни, безпаметни и гневни.

 

Тук новините са за счупени крила,

в реклами тичат охлюви, влечуги,

предупреждават за торнадо „Самота”

и тъжни времена, че няма други.

 

В страната на разбитите сърца,

зад плътно спуснати дъждовни щори,

едно небе, завито през глава,

сънува чайки в палави простори.

© Ивон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??