6.02.2017 г., 1:46 ч.

В света, където душите мечтаят... 

  Поезия » Философска, Свободен стих
410 1 4

 

В света, където душите мечтаят...

 

Една мечта, започва да се сбъдва.

Една мечта, която не помня кога...

за първи път се появи в сърцето ми...

но няма да има последен път за нея.

Както е било в миналите ми животи

и в следващите, които още не са дошли...

Така е и сега като за първи път си я

представям, мечтая и изживявам...

 

Но помня аромата, същността и,

усещането, как себе си откривам в нея...

и колко красиво се оказа да я мечтая...

Колко прекрасно я чувствам сега,

в най - голямата и лудост и очарование

на абсолютно и безкрайно наслаждаване...

на благодарност и влюбване, на израстване

малко по малко, стъпка по стъпка,

 

удар в удар, трепет по трепет които

хранят и напояват вярата, надеждата,

че някой ден ще я видиш как се сбъдва наистина...

в един свят, където малкото оказва се голямо...,

където се намира простотата в сложността,

и където мечтата е тази, която мечтае...

и където да се мечтае, значи че живееш...

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви сърдечно! Поздрави и прегръдки!
  • "където мечтата е тази, която мечтае...
    и където да се мечтае, значи че живееш..."
    Много мъдри мисли от толкова младо момиче, поздравления!
  • "....да се мечтае, значи че живееш..." Това е гвоздея в стихотворението ти, Лили! Мечтите зареждат духа! Харесах и оценявам! Поздравления!
  • "...където мечтата е тази, която мечтае.." Нежно и красиво! Поздрави, Лили!
Предложения
: ??:??