26.02.2010 г., 20:15 ч.  

В сърцето те заключих 

  Поезия » Любовна
807 0 2

Дори и да избягаш, аз ще те открия

в шепота отронен на капещи листа,

в галещия вятър, във дъжда, отмиващ

болката от твоите пробождащи слова.

 

 

Дори и да се скриеш, аз ще те намеря

в усмивката загадъчна на пълната луна,

в кристалните очи на звездните отблясъци,

в дъгата плиснала със свойта пъстрота.

 

 

Във тъгата на въздишката аз ще те открия,

в крясъка разтърсващ на ликуващата самота,

в надеждата разкъсана, в сълзата бликаща

от разплаканата неведнъж омайваща мечта.

 

 

Навсякъде около мен и в мен аз те намирам,

във всичките зрими и в незримите неща.

Дори и да си тръгнеш, от мен не ще избягаш -

в сърцето те заключих и изхвърлих аз ключа.

© Яна Танева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??