26.03.2008 г., 17:37 ч.

В такава нощ 

  Поезия
828 0 13

В такава нощ

В такава нощ се случват чудеса,

когато непринудено звездите

посипват с блясък първите цветя,

разцъфнали след нечия усмивка.

В такава нощ молитвите са стих,

възкръснал от душата на камбана,

а въздухът, подобно еликсир,

сърцата вледенени разтопява.

В такава нощ цигулките звучат

по-нежно и от ласка на светица,

а улиците весело шептят,

след всяка стъпка, със любов пропита.

В такава нощ се случват чудеса,

повикани, мечтите оживяват,

в такава нощ, когато съм сама,

очи затварям... И се появяваш.

 


© Эоя Михова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??