8.01.2011 г., 23:39 ч.

В тази бяла пустош 

  Поезия » Друга
488 0 1

В тази бяла пустош,

там, сред бялото поле,

заспали са мнозина,

тръгнали по пътя си те.

 

Ах, как копнея

стих прекрасен да напиша

и тях да събудя, за да

могат по пътя си да продължат.

 

Но тези виелици ужасни,

така неочаквани и страстни,

какви картини прекрасни рисуват,

но кой би могъл да ги съзре

със затворени очи и заспало сърце?

 

Бурята обаче не разбира

и продължава да рисува

по окапалите клони,

по забравените склонове.

 

Пътниците, все така стоящи,

ни умрели, ни спящи.

Дебнещи да продължат

в тази бяла пустош.

© Дани Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??