4.06.2011 г., 12:32 ч.

В този ден по-отрано 

  Поезия » За деца
1179 0 0

 


Слънчев лъч по клавиши на пиано
разнесе весел детски смях,
хлъзна се в този ден по-отрано
и бутна радостно тъмнината с крак.

Сънливи малчугани се надигат размечтано,
търкат очи и се чудят какво става с тях 
и сякаш наоколо всичко е разпиляно
навред - дори играчките говорят на глас.

А майки, татковци днес замислят прозорливо
и чудят се каква изненада да им нагласят,
за люлки всякакви се двоумят предпазливо,
но за лакомствата се съгласяват с такт.

А слънцето се смее закачливо
и гали бузките на всеки немирен малчуган,
утешава го, че днес е немислимо
да не изживее детския си плам.

И сякаш дечицата гледат много мило,
добродушни вирят те днес носле,
обещават да са на люлките без ревило
и да внимават като карат колелце.

 

© Светлана Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??