В този многолик свят,
шарен като цвят,
някой някого прекарва,
без пот благинки си докарва.
По пътя този тарикат
попада в капана на събрат,
след полета, омотава се събрата
в мрежата на баш тариката.
Един кръговрат постоянен
в този свят шарен.
но често на баламите водата
е носи баш тариката!
© Никола Яндов Всички права запазени