4.11.2016 г., 14:03 ч.

В тъмен заслон 

  Поезия » Свободен стих
348 0 2

В тъмен заслон

 

Душата плаче и стонове тревожни издава.

Сгушена е радостта под тъмен заслон.

Отмива щастливият миг

изстрадан и облян от тъга и сълзи.

Всяка песен е рожба на този миг.

Въздишката е нейният стон.

Кръстосват  се усмивка и смръщен поглед

в тиха нощ, в тъжната есен.

С ръка под  меката постеля на шубрака

докосваш топлината и я отпращаш в мрака.

Но светъл лъч подгонил е перото

към шума на морето

и среща спомена и полета към утрешният ден.

Скитална броди край брега и всеки път затихва

в заклятието на нощта.

До теб долита рев на душа и море.

Дъждът притихва в две очи

и отмива образа мил в сянката на тъмен заслон.

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти Младен
  • Образът на "тъмния заслон" зарежда текста с особено излъчване. Подобни образи концентрират около себе си поезия, както станиола облаците. Чудесна лирика, Йонка.
    Поздравявам те!
Предложения
: ??:??