21.07.2011 г., 10:05 ч.

В търсене на смисъла 

  Поезия » Философска
895 0 16

В ТЪРСЕНЕ НА СМИСЪЛА

 

Какъв е смисълът? Това е стар въпрос.
Защо живеем и защо сме тука?
В душите ни засяда като рибя кост,
по съвестта ни непрестанно чука.

Едва ли някой го е разгадал,
но всеки отговора търси упорито,
отива си, макар и неуспял,
а истината си остава скрита.

Но туй е нашата енергия и плам,
път и жажда за живот това е.
А в пътя всеки се изгражда сам
и истината търсейки, дерзае.

1992 г
Габрово

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??