14.06.2006 г., 10:19 ч.

В зоопарка 

  Поезия » Хумористична
1129 0 1


Ходих днеска да се снимам –

иска се сега да имам

нов паспорт и лична карта –

да ме знаят в Зоопарка.

Там работя за Бизона,

отговарям за купона –

за жените и храната,

за колите и стрелбата.

Крокодила го познавам,

но Бизона уважавам –

той ме храни и облича,

затова си го обичам.

Вчера звънна мобифона,

шефът каза:”Дръжте слона!

Пак не плаща за банкета,

нека гушне той букета!”

Викнах бързо Таралежа

/мой приятел от колежа/

и със него от засада

гръмнахме го без пощада.

Крокодила го познавам,

но Бизона уважавам –

той ме храни и облича,

затова си го обичам.

Утре ще се костюмирам –

трябва да приватизирам

два завода за гранати

и един за автомати.

Шефът каза, че от утре

няма да ни викат “мутри”

и за всички в Зоопарка

ще забъркаме попарка!

Крокодила го познавам,

но Бизона уважавам –

щом ме храни и облича,

засега ще го обичам.

Есента на 2000г.

Хасково

© Калин Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??