Ходих днеска да се снимам –
иска се сега да имам
нов паспорт и лична карта –
да ме знаят в Зоопарка.
Там работя за Бизона,
отговарям за купона –
за жените и храната,
за колите и стрелбата.
Крокодила го познавам,
но Бизона уважавам –
той ме храни и облича,
затова си го обичам.
Вчера звънна мобифона,
шефът каза:”Дръжте слона!
Пак не плаща за банкета,
нека гушне той букета!”
Викнах бързо Таралежа
/мой приятел от колежа/
и със него от засада
гръмнахме го без пощада.
Крокодила го познавам,
но Бизона уважавам –
той ме храни и облича,
затова си го обичам.
Утре ще се костюмирам –
трябва да приватизирам
два завода за гранати
и един за автомати.
Шефът каза, че от утре
няма да ни викат “мутри”
и за всички в Зоопарка
ще забъркаме попарка!
Крокодила го познавам,
но Бизона уважавам –
щом ме храни и облича,
засега ще го обичам.
Есента на 2000г.
Хасково
© Калин Найденов Все права защищены