3.12.2019 г., 5:38 ч.

Важна дата 

  Поезия » Любовна
406 0 0

Настъпи днес, най-чаканият ден

в онази ранна пролет.

И сякаш нещичко обърна се във мен,

дори не можеше да го опише и поет.

 

Денят бе светъл и красив,

спокойно птиците крилати си летяха.

И аз умело правех се, че съм щастлив,

а чувствата във мен крещяха.

 

Какво пък, станах и се нагласих,

костюма най-изтънчен си извадих.

Усмивката да скрия аз си забраних

и гордо се наперих и изправих.

 

И тръгнах си по пътя замечтан. 

Денят е важен - зная!

В главата ми вълни, цял океан..

Представях си, че бях във рая.

 

А раят се намери на Земята,

в очите и открих го аз.

В оназ градина, някъде между цветята,

преди години срещна ни съдбата нас.

 

О боже, колко е прекрасна

със бяла рокля и воал! 

И няма как присъдата е ясна -

за нея всичко на света бих дал.

 

Но в миг се сепвам и замръзвам,

във ступор съм застанал.

Но вътрешно, в душата си аз блъскам.

Със всички сили за земята съм се хванал.

 

И чувам "Да", гласът и нежен

и още по-ужасно става.

И слага ѝ той пръстена годежен.

Да бъде с него тя му обещава.

 

Денят е черен, виждам го добре,

във роклята и снежно бяла.

Сълзите ми напълниха море,

кога разбрах, че друг тя е избрала.

 

Ще помня аз завинаги таз дата, 

когато чух най-чаканото "Да".

Загубих и надежда свята,

В мига, когато стана тя на друг жена.

© Петя Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??