Важните неща
Не ти остава време да обичаш.
Оставяш я да чака час и два...
Обиждаш се, когато те упрекне.
А тя също носи душа.
Тя често мисли, че на думи
ти е само любовта.
Обича те. Но се страхува...
Пък ти си тръгваш след минути,
оставяш я с протегнати ръце.
Важно ти е, ти как се чувстваш.
А тя също има сърце.
Животът ви е вечно разминаване
между важните-неважните неща,
а важен е само мигът, който открадваме
заради любовта.
Какво ли толкова по-важно е?
Веднъж майната му тегли на света.
Не тя да те чака напразно,
не ТЯ!!!
Винаги всичко искаме.
Но най - си отлагаме ценното.
Колко ли срещи пропускаме,
колко ли щастие...
безсмислено взема ни времето.
© Албена Стефанова Всички права запазени
.......................................
Пожелавам това да се промени,
и много щастливи мигове да има
в дните ти!
Много важно и актуално послание
се съдържа в прекрасния ти стих!
Поздрави и за тъжната лирическа,
и за прекрасната поетеса! БЪДИ!