12.04.2014 г., 19:26 ч.

Вакханалия 

  Поезия » Друга
348 0 2

Завистта е малката сестра на подлостта,

омразата е тяхна братовчедка,

гневът е син на яростта,

а гордостта любимата за тях съседка.

 

Живеят си охолно сред народа

и богатеят от човешка простотия,

завръзват ни душите със окови

и с нас си правят вакханалия.

 

Обгрижваме ги ний със лошотия

и черпим ги със вреден егоизъм

живуркаме си във духовна немотия

и пет пари не даваме за морализъм.

© Неземна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да,за съжаление е така
  • излиза ни много по-скъпо от 5 пари, за съжаление! и през носа при това
Предложения
: ??:??