21.02.2008 г., 21:46 ч.

Вампирска любов 

  Поезия » Любовна
1204 0 2
 

Вампирска любов

 

Дявол с ангелско сърце

или гълъб с черни криле:

какво си ти?

Каква е тази твоя сила,

дадена ти от смъртта?

А страстта, която те изгаря,

страст от жажда за любов

или просто нужда от живот?

Любов моя, ангел на нощта,

защо превърна се в стихия,

унищожаваща парченцата

добро във менe?

Не ти ли стига моята вярност,

моята любов?

Защо изпепеляваш ме бавно,

защо ме съсипваш?

Дори сега, когато всмукваш

отново червения елексир,

не трепва ли сърцето ти,

душата ти?

Или ти вече нямаш такава?

Защо ти трябваше да ме убиваш

и после пак да ме съживяваш -

всяка нощ и всеки ден.

Не бях ли аз за теб това,

което беше ти за мен.

Защо, превръщайки се в звяр,

превърна мен в злокобен дар?

Даваш ме на всеки,

за да съществуваш.

Прегръщаш ме,

за да усещаш живота.

Целуваш ме,

за да отпиваш от любовта.

Любиш ме,

за да не умра.

Но не мога вече тъй.

Остави ме!

Болката в сърцето ми

е по-силна от смъртта.

Не мога да живея - ще умра.

Намери си друга жертва,

Аз нямам сили вече!

© Яна Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Оникaлен стих и толковa поетичен брaво нaистинa!!!
  • Страхотен стих... наистина прекрасен!Няма смисъл от кометар, просто е невероятен!
Предложения
: ??:??