9.03.2013 г., 20:32 ч.

Васил Левски днес 

  Поезия » Гражданска
778 1 1

 

На Левски духът е прероден,

че и сега сред народа върви,

който иска да е свободен,

днес да живее със свойте мечти.

 

Апостолът за Република свята мечта.

Сметки и думи в тефтерчето писа.

От това, що ни той завеща,

в политиците днеска няма следа.

 

Търсят кости в гробове.

Спорят за безумни неща.

В празни ровят джобове.

Да владеят искат света.

 

Левски е с Господа - горе!

В българска живее душа.

Днес чрез нас той ще се бори

за правда Човешка и свобода.

 

Сега надигна главата народът.

Улици, площади препълни.

Не ток и вода са виновни,

а управниците, за Човека негодни.

 

Затова

от векове във вековете ще тачим

духът му, що и днес ни владее.

Нека

не над гроба незнаен да плачем,

а от делата му ние да зреем!

 

18.02.2013 г.

 

© АНГЕЛ САВОВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??