18.10.2009 г., 6:56 ч.

Вчера и днес 

  Поезия » Друга
446 0 1

Сякаш вчера бяхме деца.

Сякаш вчера вървяхме, хванати за ръце

по дългите бели тротоари.

И викахме, и се смеехме

на някакви наши неща...

Вчера - дума, забравена

от многото спомени вътре във нас.

А днес сме вече големи

хора със свойте проблеми.

И искаме пак да вървим по тротоарите

и пак да пеем онези стари вече детски песни.

Но сега, щом отворим уста,

хората ни гледат смутени.
И ние ставаме тихи, смирени.

И постепенно,

погълнати от грижи и проблеми,

забравяме, за съжаление,

живота си като деца!

© Мими Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е вярно това което си написала. Просто пораснахме и станахме големи.
Предложения
: ??:??