Сякаш вчера бяхме деца.
Сякаш вчера вървяхме, хванати за ръце
по дългите бели тротоари.
И викахме, и се смеехме
на някакви наши неща...
Вчера - дума, забравена
от многото спомени вътре във нас.
А днес сме вече големи
хора със свойте проблеми.
И искаме пак да вървим по тротоарите
и пак да пеем онези стари вече детски песни.
Но сега, щом отворим уста,
хората ни гледат смутени.
И ние ставаме тихи, смирени.
И постепенно,
погълнати от грижи и проблеми,
забравяме, за съжаление,
живота си като деца!
© Мими All rights reserved.