15.09.2019 г., 0:59 ч.

Вчера и Днес 

  Поезия » Хумористична
1012 2 6

Вчера

 

Пенка е рано ранила,

къщата е подредила

и припка с менци бакърени

по сокаците калдъръмени.

 

Знае си, знае момата –

чака Иван до чешмата.

Весело мята си плитката

и понаглася си китката.

 

Стигнала, плиска с водата

бялото чело, краката...

и уж не е забелязала

сянката мъжка полазила.

 

Иван си бързо посяга,

не ще му китка избяга.

На Пенка пламна и бузата,

трепка сърцето и в блузата.

 

Уж го сърдито поглежда

изпод изписана вежда.

Мисли си: ,,Аз съм щастливката!"

После му връща усмивката.


Днес

 

Пепи решително крачи.

Кофти са тези задачи.

Плюс, минус и умножение...

Стига с това напрежение.

 

Нещо душата й стяга.

Пак от школото избяга.

Много са тъпи уроците.

В час влизат само мишоците.

 

С токчето стъпква си фаса.

Тя си е кака от класа

и липсва всяко съмнение,

че вече е в обръщение.

 

Джони се яко нервира,

че си му фейса забива.

Не вижда лайкове, статуси

на снимките с новите татуси.

 

Даже съвсем не погледна

кифлата – фръцла поредна.

Тя си към МОЛ-а пердашеше.

Той в чалга ритъм се клатеше.

© Vasil Ivanov Всички права запазени

Произведението е включено в:
  1210 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Утре

    Баба Пена
    на поста пред блока
    на пейката дреме,
    изпрати още отзарана
    дядо Иван в Кауфлана...

    Дядо Иван ни'къв го няма,
    кой знае накъде е фанал,
    пак е объркал маршрута
    по друга бабка засукана,
    ще вземе на стари години -
    резил, нерезил, нетърпимо е,
    баба Пена да му бие шута!
  • За утре може да се догадим но за вдругиден...хич.
  • А утре... Знам ли!? Ако доживеем... ще видим!!!
  • А утре?...
    Поздравявам те.
  • "О, времена!О,нрави!"😅
    Някой пише.Друг го прави.
    Поздравления, Васил!
  • Даммм, интересно какво ще е "Утре" Благодаря за настроението, Васко!
Предложения
: ??:??